В останні дні курс гривні до долара встановив новий рекорд, подолавши рубіж 40 грн. До кінця травня офіційний курс досяг 40,4 грн. за долар, що майже відповідає прогнозу на 2024 рік – 40,7 грн.

Різке падіння курсу почалося ще перед вихідними, коли він був нижчим за 40 грн за долар, але вже в понеділок курс перевалив за цю позначку, втративши майже 20 копійок.

долар
долар

У вівторок зниження продовжилося і до середи, 29 травня, Національний банк України (НБУ) встановив новий рекорд – 40,4 грн за долар. На готівковому ринку курс також наблизився до 40 грн. за долар.

Популярні новини зараз
Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

НБУ стверджує, що ситуація під контролем, і за потреби готова підтримувати гривню інтервенціями. Поточний курс ще не досяг закладених до бюджету 40,7 грн. за долар, що дає певну стабільність.

Обмін валют. Фото: Знай.UA
Обмін валют. Фото: Знай.UA

Для порівняння, у 2023 році офіційний курс був значно нижчим за 42,2 грн за долар. Під час розгляду бюджету на 2024 рік прогнозований курс на другому читанні змінили з 41,4 до 40,7 грн. за долар (і 42,1 грн. на кінець року).