У Києві батьки можуть отримати переваги при влаштуванні дитини до дитячого садка та звільнення від щомісячної оплати майже 5 тисяч гривень. Для цього дитина повинна мати київську прописку або Картку киянина.

Остання не є обов'язковою, але може додатково підтвердити право на пільги. Батьки можуть додати інформацію про Картку киянина онлайн або надати її копію безпосередньо до дитячого садка.

Хлопчика кинули у садочку
Хлопчика кинули у садочку

Якщо інформація не була надана вчасно, пільги будуть нараховані заднім числом з моменту подання даних. Якщо дитина не має ні прописки, ні Картки киянина, сім'ї доведеться оплачувати повну вартість - 4 934 гривні щомісяця.

Діти з київською пропискою мають пріоритет при зарахуванні до дитячих садків. Оформити Картку киянина можна, подавши заяву до Ощадбанку або іншого пункту видачі.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 17-23 червня для всіх знаків Зодіаку: знайомства Овнів, війна Близнят та скандалу Козорогів Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

Угода, документи / фото: Freepik
Угода, документи / фото: Freepik

Для цього потрібні такі документи:

  1. Паспорт або документ, який його замінює.
  2. Ідентифікаційний код.
  3. Посвідчення, що дає право на пільги (якщо є).
  4. Документи, що підтверджують право на отримання картки (учнівський або студентський квиток, довідка з місця роботи).
  5. Довідка про реєстрацію як внутрішньо переміщеної особи (якщо є).

Ці переваги допомагають зменшити фінансове навантаження на сім'ї та забезпечити пріоритетний доступ до дитячих садків для київських дітей.

Нагадаємо, йоржики для унітазу за 4 тис грн та троянди на 1,2 млн грн: у Кривому Розі вирішили витратити мільйон на школу

Вам буде цікаво дізнатися гроші за навчання можна повернути: прийом, до якого податкова не матиме претензій