Українці можуть залишитися без води через невчасну оплату рахунків. Про це попередили фахівці "Дніпроводоканалу" у соціальній мережі facebook.

З початку повномасштабної війни платіжна дисципліна українців дещо погіршилась і борги за комунальні послуги почали стрімко зростати. У тому числі за холодну воду.

Платіжки за воду. Фото: скрін youtube
Платіжки за воду. Фото: скрін youtube

У "Дніпроводоканалі" нагадали, що військовий стан не є приводом для ігнорування рахунків і закликали усіх своєчасно оплачувати поточні нарахування та накопичені борги.

"Звертаємо вашу увагу, що військовий стан не звільняє громадян України від сплати отриманих житлово-комунальних послуг", - заявили у водоканалі.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Українців попередили, що невчасна оплата може призвести до припинення водопостачання як мінімум з двох причин. По-перше, водоканал не зможе повною мірою виконувати свої обов'язки та вчасно проводити планові роботи. По-друге, за борги підприємства мають право проводити відключення споживачів.

Відключення води. Фото: скрін youtube
Відключення води. Фото: скрін youtube

"При неможливості сплатити борги в повному обсязі пропонуємо вам укласти договір реструктуризації. Погашення боргів є запорукою наявності води у ваших будинках", - попередили споживачів.

Якщо домогосподарство відключили від централізованого водопостачання за борги, то відновлення послуг влетить у копійчину. Доведеться додатково заплатити фахівцям за підключення до системи, а також повністю сплатити борг.

Раніше портал Знай повідомляв, готуйте 400 гривень: на власників лічильників води чекають додаткові витрати.

Також наш портал інформував, тарифний зашморг затягнеться: українцям прийдуть нові рахунки за воду.

Крім того, ми писали, після трирічної "паузи" в Україні хочуть переглянути тарифи на воду: як зміняться платіжки.