Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за економічною ситуацією в країні, є кілька дуже важливих новин. Якщо ти давно думаєш, міняти "заначку", або все ж таки не міняти - тобі краще дізнатися, що прогнозують економісти та банкіри на початок літо за курсом долара в Україні.

Так, у червні курс американської валюти може коливатись у межах 39,5–40 гривень. Експерт враховує відразу 3 головні чинники, які впливатимуть на ціну долара. Національний банк України змінив свою політику курсоутворення, адже стабільна ціна на гривню змінилася на режим поступового керованого знецінення цієї валюти.

Про це українським журналістам одного з телеканалів розповів банкір та економіст Данило Монін.

Курс долара в Україні, скріншот до відео з каналу "акценти" в YouTube
Курс долара в Україні, скріншот до відео з каналу "акценти" в YouTube

За словами експерта, якщо враховувати відразу низьку інфляцію, кращий експорт та планове постачання фінансової допомоги від партнерів, то наступного місяця курс долара коливатиметься в межах 39,5-40 гривень.

Популярні новини зараз
Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК "Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь Українців змусять платити за власні заощадження
Показати ще

Курс валют в Україні, скріншот: НБУ
Курс валют в Україні, скріншот: НБУ

"Загальний тренд – це невелика девальвація", – резюмував Монін.

Обмінник валют в переході
Обмінник валют в переході

За даними порталу Мінфін, у четвер, 23 травня, середній курс долара в українських банках становить 39,70 грн (купівля) та 40,14 (продаж). Готівковий курс - 40,04 (купівля) та 40,13 (продаж). У той же час офіційний курс Національного банку України становить 39,82 грн.

Нагадаємо, "Закрити очі" і не бачити проблем: що відбувається з курсом гривні до долара та євро.

Раніше повідомлялося, чекають вагання: що буде з курсом долара найближчим часом.

Також, курс долара у травні: чого чекати від валюти.