Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з усією відповідальністю стежать за своїми квитанціями з комуналки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в Україні активно обговорюють підвищення тарифів на комунальні послуги і насамперед можуть зрости ціни на воду.

В Україні тарифи на воду не переглядали ось уже понад три роки. Представники Асоціації водоканалів зазначають, що така ситуація призвела до великих збитків і тому закликають Національну комісію з енергетики та комунальних послуг дозволити підняття цін на воду.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного із українських телеканалів.

Тарифи на воду / фото: Pinterest
Тарифи на воду / фото: Pinterest

За словами директора енергетичних та інфраструктурних програм Центру Разумкова Володимира Омельченка, водоканали зараз на межі своїх можливостей забезпечують послуги належної якості. Однак під загрозою перебуває вся система водозабезпечення у країні.

Популярні новини зараз
Мобілізація 2024: як держава "закручує гайки" для ухилянтів Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше Чи витримають школярі спеку: МОН вводить жорсткі заходи Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає
Показати ще

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

У свою чергу, експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук каже, що зараз середній показник становить 40-60 гривень, а після підвищення він буде наближатися до 100-150 гривень за кубометр.

Підвищення обумовлене чималими боргами водоканалів перед енергопостачальниками – близько 8 млрд гривень.

Нагадаємо, чоловік вирішив розпочати власний бізнес із крадіжки сиру у "Сільпо".

Раніше повідомлялося, в Україні зібралися вдвічі збільшити тариф на світ: коли надішлють "важкі" квитанції.

Також, сильно розгулятися не вийде: яку пенсію дадуть, якщо заробляти понад 30 тисяч гривень.