В українських супермаркетах перерахували ціни на свинину. В скільки обійдеться сало і шашлик, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Українцям доведеться ще більше викласти за шашлик зі свинини, оскільки ціни у торговельних мережах на кінець травня знову підстрибнули. Водночас сало зросло в ціні не так відчутно, а деякі види подешевшали.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Ціни на сало

Домашнє сало подорожчало в середньому на 1,30 гривні та пропонується у супермаркетах по 239 гривень за один кілограм. Водночас солоне сало стало доступнішим для гаманців українців. Середній цінник на продукт просів із 242,84 до 233,80 гривні за кіло.

Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Ситуація зі світлом кардинально зміниться: 5 атомних блоків "йдуть" на ремонт ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Українців приготували до нових платіжок за газ – як раніше вже не буде: що відбувається "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня
Показати ще

Ціни на шашлик зі свинини

У супермаркетах українцям доступний вже замаринований шашлик зі свинини. Проте цінник далеко ще не скромний. Середня вартість товару збільшилась із 194,05 до 241,23 гривні за один кілограм.

Як змінилися середні ціни на свинину:

  • ребра подорожчали із 177,53 до 179,63 гривні за кіло;
  • підчеревок подешевшав із 169,08 до 161,30 гривні за кіло;
  • ошийок злетів у ціні з 236,63 до 259,70 гривні за кіло.

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, здорове харчування стало доступнішим: українців порадували новими цінами на популярні кисломолочні продукти.

Також наш портал інформував, вгамувати спрагу, чи віддати на 10 грн більше? В Україні супермаркети оновили ціни на колу, мінералку та соки.

Крім того, ми писали, супермаркет залишите з порожнім гаманцем: нові ціни на печериці, зелену цибулю та болгарський перець.