Українців очікують зміни у тарифах на комунальні послуги. Зростання цін на світло, воду та інші комунальні послуги стане неминучим через низку факторів, серед яких економічні збитки, спричинені російськими обстрілами, та загальне підвищення вартості енергоносіїв.

Українці вже чекають зростання тарифів на комунальні послуги. Багато людей не розуміють , чому знову йде підвищення і навіщо воно? Якщо і так все зараз дуже дороге.

Енергетики. Фото: скрін youtube
Енергетики. Фото: скрін youtube

Основні причини підвищення:

Тарифи можуть зрости через великі збитки водоканалів. Висока ціна електроенергії, яка потрібна для роботи водоканалів, є основною складовою тарифів на воду.

Популярні новини зараз
ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня "Київводоканал" дав споживачам кілька тижнів: якщо встановлено лічильник, зробіть це Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат
Показати ще

Вартість електроенергії підвищиться через обстріл російськими військами українських енергетичних об'єктів, таких як теплоелектростанції та гідроелектростанції.

Населення може дізнатися про підвищення тарифів на електроенергію вже з 1 червня. Зібрані кошти підуть на виробництво електроенергії.

фото Getty Images
Сонячний панелі вітрогенератори зелена енергетика // фото Getty Images

Споживачам газу поки що не варто турбуватися, оскільки законом встановлено мораторій на зростання тарифів на газ. Однак у майбутньому це питання все одно доведеться вирішити, адже поточні тарифи для населення нижчі від ринкових. Також можливе незначне зростання тарифів на ці послуги.

Зміни тарифів відбуватимуться поступово і перші подорожчають або водою, або електрикою. Підвищення може розпочатися цього літа на 20-30% від нинішнього рівня.

Нагадаємо, у темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світ для простих українців піднімуться до 4,8 грн.

Вам буде цікаво дізнатися стежте уважно або переплатіть багато грошей: українців попередили про комуналку у травні