В Україні є велика кількість пенсіонерів, які отримують по 20 тисяч гривень на місяць. Стало відомо, на який розмір виплат можуть розраховувати такі українські громадяни і від чого залежить пенсія у таких людей.

Про це розповідає Obozrevatel.

Сьогодні середня заробітна плата в Україні становить 16 826 гривень, а, враховуючи виплату за 3 роки, 35 відпрацьованих років і співвідношення 20 тисяч гривень до середнього рівня зарплати, то розмір пенсії становитиме лише 5 637,6 гривень.

Пенсія. Фото: скрін youtube
Пенсія. Фото: скрін youtube

Зараз приблизно 2,7 мільйони пенсіонерів, які, попри свій немолодий вік, продовжують ходити на роботу. Середня зарплата у таких людей становить 6 тисяч гривень. При цьому, 2,6 мільйони людей отримають по 3 тисячі гривень пенсії, 1,7 мільйон тих, хто отримує по 3-4 тисячі, і 1,8 мільйон одержувачів 4-5 тисяч гривень на місяць.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Це означає, що велика кількість українських громадян на пенсії отримує до 5 тисяч гривень на місяць. При цьому, пенсію у розмірі від 10 тисяч гривень отримують 1,2 мільйон українських громадян. До слова, такі люди, які мають 35 років стажу, можуть отримувати щомісячно 2 818,8 гривень.

Пенсіонерка, яка рахує гроші
Пенсіонерка, яка рахує гроші

Також варто зазначити, що сьогодні українець, який має середній рівень заробітної плати і 35 років страхового стажу на пенсії, отримує виплату, яка на 30% менша за звичний дохід.

Нагадаємо, що українці без достатньої кількості відпрацьованих років можуть отримати тимчасову матеріальну допомогу від держави.

Як повідомляли раніше, українським пенсіонерам пообіцяли надбавку влітку 2024 року.

Як писав "Знай" раніше, як можна купити додатковий страховий стаж, якого не вистачає для отримання пенсії.