Українці, котрі не набрали достатньо трудового стажу до пенсійного віку, можуть розраховувати на тимчасову державну підтримку.

Портал "Дія" повідомляє, що особи, які досягли встановленого пенсійного віку, але не отримали права на пенсійні виплати через недостатній стаж, можуть запросити таку допомогу, маючи страховий стаж не менше 15 років.

пенсіонери, фото: Уніан
пенсіонери, фото: Уніан

Сума соціальної допомоги визначається як різниця між прожитковим мінімумом інваліда та середнім доходом на члена сім'ї за останні півроку.

Важливо зазначити, що розмір такої допомоги не може перевищувати 100% прожиткового мінімуму для працездатних громадян, який наразі становить 3028 гривень.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Ця допомога надається при досягненні віку 65 років. У віці 63 років вона доступна лише у разі недостатнього страхового стажу.

Людина з грошима в руках
Людина з грошима в руках

Процес оформлення включає подання заяви та надання певного набору документів до соціальних служб:

  • паспорт;
  • ідентифікаційний код;
  • відомості про майновий стан;
  • декларацію про доходи;
  • відомості про стан сім'ї (члени сім'ї, про які зазначені в декларації);
  • довідку про кількість набутого стажу.

Крім того, у 2024 році для виходу на пенсію у віці 60 років потрібно не менше 31 року страхового стажу. Цей період збільшуватиметься щороку на 12 місяців і досягне 35 років до 2028 року.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що у українці отримають доплати у травні та червні: кого стосується

Вам буде цікаво дізнатися, чи це унікальна можливість: українцям дозволили порахувати майбутню пенсію, як це зробити