Подорожчання електроенергії завдасть подвійного удару по гаманцях українців, адже принесе не лише нові суми у платіжках, а й вищі цінники у магазинах. Про це повідомив голова Асоціації франчайзингу України Андрій Кривоніс в ефірі "Українського Радіо".

В Україні активно ведуться розмови щодо запровадження нового тарифу на електроенергію через необхідність відновлювати енергосистему після атак ворога. Це призведе не лише до вищих сум у рахунках українців, а й до зростання цін у продовольчих магазинах.

Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube

"Уряд може підвищити тарифи і це точно підніме вартість товарів, особливо торгівля реагуватиме на це, тому що продавати без холодильників продукти просто неможливо. І витрати на електрику сягають 20-30% від загальних витрат під час здійснення торгівлі тими ж супермаркетами", - заявив експерт.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон Штрафу не буде, але заплатити доведеться більше: чим загрожує ігнорування повірки лічильника
Показати ще

Втім, поки що немає точних підрахунків, які могли б сказати наскільки серйозним буде подорожчання продуктів харчування.

"Порахувати, наскільки це вплине на продаж, на зростання цін на товари, які ми будемо споживати, поки що неможливо, тому що в кожній галузі по-різному це буде впливати", - додав Андрій Кривоніс.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платитимемо до 4,5 гривень за кіловат: експерти попередили про підвищення тарифів на світло.

Також наш портал інформував, українців пропонують штрафувати за несплату електроенергії: 50 тисяч гривень і не менше.

Крім того, ми писали, світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили.