В Україні у другій половині травня цього року прогнозується зміна вартості пального, тому водіям потрібно бути особливо уважними. Експерти розповіли, наскільки зміниться ціна на бензин, дизель і газ, і чому українським водіям потрібно буде по-іншому платити за пальне вже найближчим часом.

Про це розповідає Delo.ua.

Як зміняться ціни на пальне в другій половині травня

Найближчим часом бензин, автомобільний газ і дизель подешевшають на 50 копійок. Експерти стверджують, що на це вплинула ситуація з гуртовими і роздрібними цінами, а також із маржею. На сьогоднішній день гуртові ціни є набагато нижчими, ніж роздрібні, а маржа вважається занадто високою.

Аналітики вважають, що падіння цін на нафту спровокувало збільшення об’ємів пального в США. Це, за словами експертів, є дуже неочікуваним перед початком активного сезону в літній період року.

Скільки коштує пальне в Україні сьогодні

Станом на 13 травня, один літр бензину А-95 преміум коштує 59,53 гривень, ціни на А-95 становлять 55,91 гривень, а вартість А-92 сягає позначки в 52,31 гривні. При цьому, дизель коштує зараз 53,34 гривні, а ось газ – 26,84 гривень. Дивлячись на ці ціни, можна зробити висновок, що пальне в Україні подешевшало.

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Ціни на пальне в Україні. Фото: Мінфін
Ціни на пальне в Україні. Фото: Мінфін

Що буде з цінами на пальне в Україні

Проте, аналітик консалтингової компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко прогнозує і подальше здешевлення пального. Але він наголосив, що саме бензин і дизель знизяться в ціні.

"На цьому тижні ціни на бензин та дизпаливо в роздріб продовжать зниження. Ми очікуємо, що за тиждень зниження складе 50 копійок за 1 літр щодо обох видів палива", – каже фахівець.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що в Україні несподівано змінилися ціни на автомобільний газ.

Як повідомляли раніше, чи подорожчає в Україні бензин через російські обстріли.

Як писав "Знай" раніше, українцям розповіли про ризик подорожчання пального на тлі підвищення цін на електроенергію.