Цього місяця в Україні може подешевшати дизельне пальне, тому власникам автомобілів, які заправляються ДП, можна з полегшенням видихнути. Експерти стверджують, що такі прогнози можна зробити на основі цін на нефть на світових ринках.

Про це повідомляє Today.ua.

Станом на 1 травня 2024 року, в Україні за 1 літр дизельного палива потрібно було віддати 54,20 гривень. Проте, цього місяця цей вид пального може суттєво знизитися в ціні. Це може відбутися через те, що пропозиції більше, ніж попит. Однак, все залежатиме від курсу гривні.

АЗС "ОККО" в Україні
АЗС "ОККО" в Україні

Де дешевше заправляти дизельне пальне

Відомо, що найнижча вартість такого виду пального фіксується на Закарпатщині та Хмельниччині. Там середня вартість дизельного пального становить 53,05 і 53,09 гривень за 1 літр відповідно.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Скільки зараз коштує дизельне пальне в Україні

Якщо подивитися на ціни на дизельне пальне сьогодні, то станом на 8 травня 2024 року вони становлять 53,88 гривень за 1 літр. Дивлячись на цю цифру, можна зробити висновок, що воно вже подешевшало, адже у квітні в такий самий день дизель коштував 54,45 гривень за 1 літр.

Нагадаємо, що на українських заправках почали несподівано знижуватися ціни на скраплений газ.

Як повідомляли раніше, як можна з легкістю зекономити бензин і не витрачати на нього багато грошей.

Як писав "Знай" раніше, в Україні до кінця місяця можуть змінитися ціни на бензин. газ і солярку.