Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що багато українців у травні 2022 року в автоматичному режимі "змінили" постачальника газу з регіональних газзбутів на державний Нафтогаз.

Однак багато споживачів дізналися про це пізно та заплатили за травень старому постачальнику. Автоматично переплату ніхто не повернув, тож людям довелося писати заяви у газзбути.

Комусь гроші повернули, а комусь ні. Офіційної статистики щодо цього, на жаль, не існує. Про це повідомляє консультаційний центр "ГазПравда".

Тарифи на газ Фото: скрін youtube
Тарифи на газ Фото: скрін youtube

Енергетичний регулятор НКРЕКП повернувся до цієї теми та оприлюднив інструкцію, як повернути переплату. Споживачам рекомендують спочатку писати заяву до газзбуту, а якщо той не поверне кошти – звертатися до НКРЕКП.

Популярні новини зараз
Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Заяви повинні містити особисті дані, суму переплат, номер особового рахунку та банківські реквізити. До них слід додати копії ідентифікаційного коду, паспорта та довідки з банку. Заяву до газзбуту слід надсилати рекомендованим листом, а копію повідомлення про вручення додати до звернення до НКРЕКП.

"Якщо вам газзбут досі не повернув переплату - маєте шанс домогтися справедливості та повернути гроші. Для цього слід набратися терпіння, написати одну чи дві заяви та зібрати всі необхідні копії документів", - робить висновок ГазПравда.

Тарифи на газ / фото: Pixabay
Тарифи на газ / фото: Pixabay

Регулятор попереджає газзбути-порушники про відповідальність – від штрафів до анулювання ліцензії. Незважаючи на це, за два роки з травня 2022-го не всі переплати повернуто споживачам.

Нагадаємо, в Україні пенсіонерам "дозволили" не платити за доставку газу: деталі важливої ​​заяви.

Раніше повідомлялося, що доставка газу: чи можуть пенсіонери та інші вразливі категорії не платити.

Також, кип'ятити не доведеться? В Україні визначилися з "літніми" цінами на гарячу воду.