Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками по комуналці, є дуже важлива інформація щодо розрахунку плати за доставку газу. Справа в тому, що деякі споживачі досі не знають точних періодів, за які провадитимуть подібні розрахунки.

Про це стало відомо завдяки відповіді фахівців компанії "Нафтогаз" на запитання одного із клієнтів у соціальній мережі Facebook.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Один із клієнтів компанії звернувся з питанням такого плану: "Який період взято за основу розрахунку оплати за транспортування газу на 2024 рік? У 2023 році це була щомісячна плата за доставку = тариф облгазу (кількість спожитого газу за період з 1 жовтня 2021 року по 30 вересня) 2022). Вийшло ділимо на 12?".

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Фахівці "Нафтогазу" надали відповідь і заявили, що розмір плати за розподіл (доставку) газу розраховується індивідуально для кожного абонента.

"За основу розрахунку береться Ваш обсяг споживання газу за минулий "газовий рік". Цей індивідуальний обсяг використаного природного газу поділяється на 12 рівних частин та множиться на встановлений НКРЕКП для Оператора ГРМ тариф на послуги з розподілу природного газу", - відповіли у "Нафтогазі".

Відповідь "Нафтогазу", скріншот: Facebook
Відповідь "Нафтогазу", скріншот: Facebook

Докладніше щодо нарахування оплати за розподіл необхідно звертатися до місцевого оператора ГРМ (облгаза).

Нагадаємо, трубу відрізали, а борги зростають: українців змушують платити за газ, яким вони не користуються.

Раніше повідомлялося, що з лютого на українців чекають нові платіжки на тепло і газ.

Також, "Неможливо закип'ятити воду": клієнти "Нафтогазу" шоковані різким погіршенням якості газу.