Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на важливі продукти харчування, є ціла низка дуже важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили цінники на найпопулярніші види продуктів із рибних відділів.

Першого тижня травня в Україні буквально злетіли цінники на рибу. За інформацією експертів з ринку, подорожчання деяких торгових позицій становило майже 10 гривень на місяць.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Рибний ринок, скріншот: YouTube
Рибний ринок, скріншот: YouTube

Вартість коропа

Живий короп у супермаркетах стали продавати дорожче – ціна зросла з 162,77 грн./кг до 167,36 грн./кг, а ось потрошений короп подешевшав – із 206,63 грн./кг до 204 грн./кг.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Ціни на коропа, скріншот: Minfin
Ціни на коропа, скріншот: Minfin

Вартість оселедця

Так, риба, яку українці люблять у солоному вигляді, встигла за місяць подорожчати більше ніж на 5 гривень. Слабосолона оселедець у квітні продавався в середньому по 155,16 грн./кг, а в травні ціна злетіла до 161,00 грн./кг.

Ціни на оселедці, скріншот: Minfin
Ціни на оселедці, скріншот: Minfin

Вартість скумбрії

Морозива скумбрія за місяць також встигла подорожчати, причому ціна зросла помітніше, ніж на інші види риби – з 129,66 грн/кг до 139,00 грн/кг, або майже на 10 гривень.

Ціни на скумбрію, скріншот: Minfin
Ціни на скумбрію, скріншот: Minfin

Нагадаємо, в Україні перерахували ціни на макарони та деякі крупи: за що заплатимо більше.

Раніше повідомлялося, беріть із собою грошей побільше: виробники підняли ціни на цибулю, буряк та часник.

Також, ситуація з цінами змінилася: скільки заплатимо за огірки, помідори та зелень.