В Україні відбулася чергова індексація пенсійних виплат, але це стосується лише певної категорії людей. Стало відомо, хто з українців зможе отримувати надбавки до своїх виплат і скільки грошей додадуть до їхніх основних пенсій після перерахунку в травні 2024 року.

Про це розповідають "Патріоти України".

З 1 травня 2024 року в Україні змінився розмір пенсійних виплат, але надбавки можуть отримати лише ті, хто виконав дві важливі умови. Йдеться про тих українців, які досягли необхідного віку і має щомісячну пенсію у розмірі не більше 10 340 гривень. Таким людям дадуть додаткові 300-570 гривень на місяць.

Пенсіонерка вдома
Пенсіонерка вдома

Варто зазначити, що звертатися до Пенсійного фонду України, щоб збільшити собі пенсію, не потрібно, оскільки виплати перераховували на автоматичній основі.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Так, тим українцям, яким від 70 до 74 років, пенсії збільшили на 300 гривень, а тим, кому 75-79 років, додадуть по 456 гривень. Людям після 80 років планують додати по 570 гривень на місяць. Тобто, надбавки стосуються лише людей певного віку.

Пенсіонери
Пенсіонери

Що стосується тих, хто цього року переходить у категорію отримувачів надбавок, то їм збільшать пенсійні виплати лише після досягнення потрібного віку.

Нагадаємо, що деякі українці можуть отримати надбавки до пенсійних виплат за 2 місяці.

Як повідомляли раніше, що буде з пенсійними виплатами в Україні цього і наступного року.

Як писав "Знай" раніше, чому деяким українцям перестали давати надбавки до пенсій.