Українські пенсіонери отримали можливість скористатися програмою надбавок до пенсії, запровадженою спеціальною програмою від ООН та Пенсійного фонду України.

Програма на основі постанови Кабінету Міністрів України від 28 липня 2023 року № 781 надає пенсіонерам кошти за рахунок Всесвітньої продовольчої програми Організації Об'єднаних Націй. Ця ініціатива спрямована на підтримку окремих категорій населення, зокрема внутрішньо переміщених осіб, які проживають на територіях з активними або можливими бойовими діями, а також на тимчасово окупованих територіях.

Пенсія. Фото: скрін youtube
Пенсія. Фото: скрін youtube

Умови отримання надбавок:

Місце проживання. Пенсіонери, які проживають на територіях, що перебувають у зоні можливих бойових дій, мають право на отримання надбавок. Це тосується дев'яти областей України, зокрема: Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Розмір пенсії. Особи з низькими пенсіями, які отримують суму менше за 3250 гривень, мають право на додаткові виплати. Розмір надбавки визначається як різниця між мінімальною сумою (3250 гривень) та розміром отримуваної пенсії.

Відсутність інших доплат. Пенсіонери, які не отримували грошової допомоги від міжнародних організацій з 1 березня 2023 року, а також виплати для ВПО, можуть отримати надбавку.

Надбавка до пенсії нараховується автоматично без подання окремих заяв. Пенсіонери отримають кошти тим же способом, яким отримують свою пенсію, - на банківські картки або через відділення "Укрпошти".

Нагадаємо, Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Раніше ми повідомляли, що На кону ваша субсидія: комунальники нагадали про важливу процедуру у травні