Українців, які накопичили борги за комунальні послуги і не планують їх виплачувати, очікує не райдужна перспектива. Про це повідомили на facebook-сторінці "Кременчукводоканал".

Комунальники попередили, що на категорію споживачів, які систематично не платять за послуги, чекають не найприємніші сюрпризи.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Таких осіб спочатку інформують про наявність боргу та попереджають про ризик відключення послуг, а паралельно може бути направлено позов до суду. Якщо споживач не реагує і не звертається до постачальника послуг, то далі на нього чекає "не дуже райдужна перспектива".

Після того, як суд винесе рішення, інформація про боржника передається до виконавчої служби, яка має право застосовувати цілий набір інструментів для стимулювання виплати боргу.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Платіжки за комунальні послуги
Платіжки за комунальні послуги

"ДВС має право накласти арешт на транспортні засоби, нерухоме та рухоме майно та навіть карткові рахунки. І це ще не все. Адже окрім суми боргу на вас лягають витрати за судовий збір, індексацію інфляції, 3% річних від суми боргу, виконавчий збір та виконавчі витрати. Не дуже райдужна перспектива, чи не так?", - попередили боржників.

Споживачам із великими боргами рекомендують своєчасно звернутися до постачальника та ініціювати укладання договору про реструктуризацію, а за можливості повністю погасити заборгованість.

Раніше портал Знай повідомляв, підвищення тарифів та залучення колекторів: водоканальники анонсували "сюрпризи".

Також наш портал інформував, українцям анонсували поетапне вивертання кишень: тарифи зростатимуть навесні та влітку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.