Тариф на електроенергію зміниться і це може статися вже найближчим часом. Про це заявив перший заступник голови комітету Верховної Ради з енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко.

Чиновник розповів, що запроваджувати ринкові ціни для побутових споживачів не будуть, проте тариф мають встановити на рівні, що покриває собівартість виробництва електрики.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

На даний момент компенсувати різницю між поточними тарифами та собівартістю виробництва електроенергії доводиться промисловості, бізнесу та бюджету, але вони вже не справляються.

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Так, за словами Олексія Кучеренка, приблизна собівартість електроенергії становить близько 3,5 гривні за один кіловат. Скоріш за все, за таким тарифом незабаром доведеться платити населенню України.

"Я думаю, зараз Міненерго готує розрахунки, вже вчора була інформація, я думаю, що вони готуються. Чому? Це не до осені. Це буквально з 1 травня, з 1 червня", - зазначив чиновник.

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

При цьому для малозабезпечених українців захистять від подорожчання електроенергії шляхом виплати житлових субсидій.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, відкладайте на чорний день - він скоро настане: платіжка за світло може зрости на 600 гривень.

Також наш портал інформував, готувати їжу на багатті поки не доведеться: скільки буде діяти фіксований тариф на газ.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей із платіжками.