Пенсіонерам слід своєчасно інформувати органи ПФУ про певні зміни, щоб не виникло проблем із нарахуваннями виплат. Про це нагадують спеціалісти відомства.

Українські пенсіонери отримують виплати двома способами, на свій вибір – через "Укрпошту" чи на банківський рахунок.

Пенсія. Фото: скрін youtube
Пенсія. Фото: скрін youtube

Трапляються випадки, коли пенсіонеру доводиться змінювати банківську картку, наприклад, у разі втрати чи пошкодження. У такому разі людина зобов'язана передати до ПФУ нові реквізити для нарахування пенсії. Якщо цього не зробити, то можливі затримки та інші неприємні наслідки.

"У разі зміни банківських реквізитів чи банку пенсіонеру необхідно повідомити про це орган Пенсійного фонду для своєчасного отримання пенсії. Надати необхідну інформацію можна дистанційно — за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України", - повідомили у відомстві.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

У ПФУ також нагадали вимоги до банківського рахунку для зарахування пенсії:

  • рахунок має бути відкритий в одному з уповноважених банків;
  • поточний рахунок відкривається саме для зарахування пенсійних та інших соціальних виплат;
  • рахунок має бути активним.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи зміниться розмір пенсії по інвалідності у квітні 2024 року: як її порахувати та яка вона сьогодні.

Також наш портал інформував, є лише два місяці: отримувачів субсидій попередили про важливу процедуру.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, яку пенсію вигідніше оформляти – за інвалідністю або за віком: важливе роз'яснення.