В Україні не за горами нове підвищення тарифів на електроенергію. Цілком імовірно, що ціни для українців зростуть до рівня європейських. Таким прогнозом ділиться засновник Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко на своїй сторінці у facebook.

У Міненерго поки що не ухвалили остаточного рішення про запровадження нового тарифу на електроенергію для населення. Однак Олег Попенко наголошує, що у планах підвищення до 3,5 гривні за кВт/год.

Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube

Якщо відбудеться подорожчання до такого рівня, українці платитимуть за світло вже практично за європейськими цінами. Тариф 3,5 гривні – це вище чи нарівні з тарифами в Норвегії, Сербії, Угорщині.

"Але у всіх цих країнах середня зарплата у 2,5-3,5 раза, а в Норвегії в 10 разів більша, ніж в Україні", - зазначив експерт.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Олег Попенко додав, що на сьогоднішній день українці можуть купити найменшу кількість кВт/год у Європі. За його словами, після нового підвищення тарифу побутові споживачі будуть змушені скорочувати споживання електрики, аби подужати платіжки.

Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube

За прогнозом експерта, подорожчання електроенергії в Україні може відбутися вже найближчим часом - з 1 червня.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, відкладайте на чорний день - він скоро настане: платіжка за світло може зрости на 600 гривень.

Також наш портал інформував, готувати їжу на багатті поки не доведеться: скільки буде діяти фіксований тариф на газ.

Крім того, ми писали, показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей із платіжками.