В Україні змінились правила нарахування допомоги українським переселенцям: тепер будуть враховувати нові документи. До цього моменту при оформленні виплат не звертали увагу на акти обстеження, які показують склад сім'ї.

На тижневій нараді Координаційного штабу з питань ВПО, яке провела віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук, говорили про цю проблему.

У Мінреінтеграції розповіли, що люди скаржаться на це, тому що їхні родичі можуть не проживати разом з ними, але вони все одно мають право на виплати. Отже, тепер для того, щоб нарахували виплати, потрібно брати документ про склад сім' ї.

Ірина Верещук / фото: Facebook
Ірина Верещук / фото: Facebook

Ірина Верещук заявила:

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

"Люди повинні отримувати свої виплати ВПО, незалежно від того, де проживають їхні родичі."

Такий документ, який підтверджує склад сім'ї, можуть видавати ОСББ, управителі будинків чи комунальні служби. Зараз форма цієї довідки не є стандартизованою, але її потрібно затвердити, наприклад, на рівні місцевої влади.

На засіданні вирішили розробити єдину форму цієї довідки, яку будуть приймати в управліннях соціального захисту.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua виплати піднімуть, але вимагатимуть один документ: що треба надати

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, українців попередили про скорочення виплат: 2 роки було достатньо

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, виплатять гроші, навіть якщо папери не встигли обробити: хто може планувати витрати