Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), звернулася до українців з вимогою просити повернути переплату за газ у постачальників газу.

Що робити, якщо у вас є переплата за газ?

Крок 1: Вам необхідно звернутися до постачальника газу з письмовою заявою про повернення переплати (заява 1). Відповідно до правил, ваша переплата має бути зарахована на наступний розрахунковий період або повернена на ваш поточний рахунок.

Тарифи на газ / фото: Pixabay
Тарифи на газ / фото: Pixabay

Крок 2: Якщо постачальник не відреагував на вашу вимогу про повернення переплати, зверніться до Національної комісії з відповідним зверненням (заява 2). Не забудьте додати копії документів, які підтверджують вашу вимогу.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Обидва приклади заяв НКРЕКУ прикріпив до посту на своїй сторінці у Facebook.

Важливо пам'ятати, що для більш оперативного повернення коштів обов'язково потрібно виконати перший крок.

Тарифи на газ / фото: Pixabay
Тарифи на газ / фото: Pixabay

Нацкомісія звертає увагу всіх постачальників газу, що за порушення на ринку газу можуть бути застосовані різні санкції, включаючи штрафи та анулювання ліцензії.

Детальну інформацію про порядок звернення громадян до Національної комісії ви можете знайти за посиланням .