Українські пенсіонери скаржаться на результати березневої індексації. Деяким не додали й 10 гривень. Про це свідчать коментарі на офіційній сторінці Пенсійного фонду у соцмережі facebook.

Згідно з офіційними даними, мінімальна доплата після індексації з 1 березня становила 100 гривень, а максимальна – 1500 гривень. Середній розмір підвищення пенсій – майже 400 гривень. При цьому виплати проіндексували не на 13%, як передбачали в уряді, а на 8%.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Проте, деякі пенсіонери скаржаться, що весняний перерахунок практично ніяк не вплинув на розмір їх виплат. Замість мінімальних 100 гривень деяким громадянам додали лише 20, а іншим пощастило ще менше - їх виплати зросли всього на 8 гривень.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

"А як розцінювати підвищення пенсії на 8 гривень?", "О, то мені багато підняли, аж 20 грн", "А я плакала, думала мені мало додали. Аж 37 грн", - скаржаться пенсіонери.

Пенсіонери незадоволені індексацією. Фото: скрін facebook.com/pfu.gov.ua
Пенсіонери незадоволені індексацією. Фото: скрін facebook.com/pfu.gov.ua

Варто зазначити, що за даними Пенсійного фонду, під березневу індексацію потрапила абсолютна більшість пенсіонерів – понад 10 мільйонів громадян.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ застеріг пенсіонерів від проблем: що потрібно зробити, якщо отримуєте гроші через "Ощад".

Також наш портал інформував, 114 грн на харчування та ліки: маленькі пенсії та комуналка ставлять українських пенсіонерів на межу голоду.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, втратили стаж в одну мить: у ПФУ попередили українців - зробіть, щоб не залишитися без пенсії.