Пенсійний фонд автоматично встановить нові розміри виплат громадянам, які продовжують працювати після виходу на заслужений відпочинок. Зростання пенсій відбудеться вже з 1 квітня, нагадують у пресслужбі відомства.

Автоматичний перерахунок пенсій для пенсіонерів, що працюють, відбудеться вже з 1 квітня. Виплати буде змінено з урахуванням оновленого страхового стажу людини.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

При цьому працюючим пенсіонерам, які отримують пенсію за вислугу років, виплати проіндексують за умови, що вони досягли пенсійного віку.

На скільки збільшать виплати?

Щодо розміру підвищення пенсій, то він розраховуватиметься для кожного пенсіонера індивідуально. У формулі для обчислення страхової пенсії враховується коефіцієнт страхового стажу та за доцільності ще розмір заробітної плати.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Пенсіонер, фото: скріншот з відео
Пенсіонер, фото: скріншот з відео

"Розмір підвищення залежить від того, який страховий стаж вже має людина та який заробіток одержувала в період роботи", - пояснюють у ПФУ.

Варто нагадати, що пенсіонери зобов'язані у 10-денний термін інформувати ПФУ про працевлаштування чи звільнення з роботи. Це допоможе уникнути можливих непорозумінь із виплатами.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Пенсійний фонд звернувся із попередженням: з'явитися у 30-денний термін.

Також наш портал інформував, не лише втратите стаж, а й не отримаєте пенсію: у ПФУ попередили українців – перевірте уважно.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ застеріг пенсіонерів від проблем: що потрібно зробити, якщо отримуєте гроші через "Ощад".