Споживачам, які користуються перевагами багатозонних лічильників, при передачі показників потрібно вказувати не одне, а кілька значень. Як це зробити без помилок, розповіли на facebook-сторінці "Полтаваобленерго".

Від правильності та своєчасності передачі показників електролічильника залежать нарахування у платіжках. Так, якщо припуститися помилки, то рахунок виставлений наприкінці місяця може дуже неприємно здивувати.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Фахівці обленерго нагадують, що особливо уважними слід бути власникам багатозонних лічильників, адже їм потрібно передавати покази у двох зонах – день та ніч.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Енергетики діляться докладною інструкцією та нагадують, що передавати загальну кількість спожитої електроенергії не потрібно. Достатньо взяти дані за день і ніч, виписати цифри до коми без нулів.

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Інструкція для споживачів Фото: скрін facebook.com/atpoltavaoblenergo
Інструкція для споживачів Фото: скрін facebook.com/atpoltavaoblenergo

"Якщо на дисплеї цифри розділені комою, слід записати лише ліву частину числового значення до коми. Нулі вказувати не потрібно", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, до 3,5 кВт-год: в Україні планують "заліпити" бюджетні дірки за рахунок підвищення тарифів на світло.

Також наш портал інформував, плату за роздруківку та доставку платіжок пропонують "повісити" на споживачів: у YASNO зробили заяву.

Крім того, ми писали, "сюрпризи" не виключаються: що буде з тарифами на комуналку після опалювального сезону.