Українцям пояснили, що робитиме у разі виявлення розбіжностей у біометричних документах і куди звертатися, щоб виправити помилку.

Як зазначають у Державній міграційній службі, у разі розбіжностей у біометричних документах дійсним вважатиметься лише один.

Заповнення документів, фото
Заповнення документів, фото

Фахівці пояснюють, що подібні розбіжності можуть статися у зв'язку з оновленням програмного забезпечення в системі оформлення біометричних документів, що відбулося в лютому минулого року.

"Отже, у разі різної транслітерації даних людини в ID-карті та паспорті для виїзду за кордон дійсним вважається лише один документ — оформлений останнім.", - йдеться в повідомленні. Державна міграційна служба

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube
Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube

У Державній міграційній службі пояснили, що якщо людина спочатку оформила закордонний паспорт, а потім ID-картку з іншим написанням імені або прізвища, то закордонний паспорт автоматично буде визнано недійсним.

У разі виявлення таких розбіжностей людина має звернутися до:

  • підрозділів міграційної служби;
  • ЦНАП;
  • "Паспортний сервіс".

Нагадаємо, що не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок.

Раніше ми повідомляли про перетин кордону з домашніми вихованцями: документи, які потрібно зібрати господареві.