Учасники бойових дій мають право на суттєву знижку на оплату комунальних послуг – аж 75%. Оформити цю пільгу можна трьома зручними способами: особисто відвідавши ЦНАП чи ПФУ; надіславши необхідні документи поштою або скориставшись онлайн-сервісами.

Варто зазначити, що знижка не поширюється на повний обсяг спожитих комунальних ресурсів, а лише на норми споживання. Про це повідомляє Кабмін.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Наприклад, для квартири з газовою плитою та централізованим гарячим водопостачанням норма споживання газу становить 3,3 кубічних метри на особу на місяць. Що стосується електроенергії, то для сімей, які проживають у квартирах з газовими плитами та централізованим гарячим водопостачанням, встановлено норму 70 кіловат-годин на місяць для однієї людини.

Для кожного наступного члена сім'ї додається ще 30 кіловат-годин щомісяця. Проте існує обмеження – загальний обсяг "пільгового" споживання електроенергії не повинен перевищувати 190 кіловат-годин на місяць.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Для отримання знижки на оплату комунальних послуг потрібно підготувати пакет документів. По-перше, ця заява про внесення відомостей до Реєстру осіб, які мають право на пільги. По-друге, заява про надання пільг щодо оплати житлово-комунальних послуг. Крім того, необхідно надати посвідчення учасника бойових дій, паспорт громадянина України та реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код).

Нагадаємо, комунальники ставитимуть споживачів "на лічильник": з кого витрясуть більше грошей

Як повідомляв "Знай.uа", не всі втратить дах над головою: хто може звільнитися від кайданів комунальних боргів

Знай.ua писав, ціни на комуналку б'ють рекорди: люди будуть віддавати останні гроші