Держава намагається підтримувати найуразливіші верстви населення, надаючи допомогу на оплату комунальних послуг . Однак ця підтримка не є безумовною і вимагає від одержувачів постійного інформування про зміни в їхньому житті. Недотримання вимог до повідомлення може призвести до втрати цінних виплат.

Законодавство чітко визначає, які саме зміни необхідно невідкладно інформувати Пенсійний фонд України (ПФУ). Здебільшого це стосується зміни складу сім'ї, прописаної у будинку; зміни соціального статусу (укладання чи розірвання шлюбу) тощо. Про це нагадує Кабмін.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Якщо громадянин своєчасно не повідомить ПФУ про такі зміни, він ризикує втратити право на субсидію. У такому разі особі доведеться подавати нову заяву на призначення допомоги та заповнювати декларацію про своє майнове становище та доходи.

Цей процес можна розпочати дистанційно через особистий кабінет на офіційному сайті ПФУ, увійшовши за допомогою цифрового підпису. Далі необхідно перейти до розділу "Звернення" та дотримуватися інструкцій.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Субсидії. Фото: скрін youtube
Субсидії. Фото: скрін youtube

Альтернативним варіантом є особисте звернення у відділення ПФУ у письмовій чи усній формі. Письмове звернення можна надіслати поштою, передати особисто або через уповноважену особу, яка має належну довіреність. У документі обов'язково потрібно вказати прізвище, ім'я та по батькові субсидіанта, місце його проживання, суть питання, яке необхідно вирішити з ПФУ, а також поставити підпис та дату.

Нагадаємо, комунальники відрізали світло майже 100-річній пенсіонерці: боргів немає, тільки сльози та морок

Як повідомляв "Знай.uа", скасування виплат для ВПО: як оскаржити рішення та повернути допомогу

Знай.ua писав, пенсіонерам від 60 років і сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем