Кожен рік українці переводять годинник, щоб дні були світлішими. Завдяки таким регулюванням можна економити енергію та насолоджуватися довшими вечорами.

У 2024 році це буде в ніч з суботи на неділю, 30 на 31 березня. Тоді вночі, о третій годині, годинники треба буде перевести на годину вперед.

зміна часу та як її не проспати

Основні і важливі моменти переходу на літній час

13 травня 1996 року Кабмін України ухвалив постанову "Про порядок обчислення часу на території України", згідно з якою двічі на рік українці повинні переводити стрілки годинника.

В Україні весною та осінню стрілки годинника потрібно крутити. Остання неділя березня - годинник на годину вперед, остання неділя жовтня - на годину назад.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів
Показати ще

Тож, вночі 31 березня, коли буде 3 година, українці мають перевести стрілки на 4 годину. Цієї ночі спати будемо на годину менше.

Деякі люди кажуть, що ці переводити стрілок - не дуже добре для людини. Вони вважають, що це плутає наш ритм і через це ми можемо почуватися не в своїй тарілці, стомлюватися швидше і гірше працювати.

Депутати сперечаються, чи треба переводити годинники влітку і взимку, але вирішити не можуть. В світі є країни, які так роблять, а є такі, що взагалі не чіпають годинники.

зміна часу та як її не проспати

Більшість годинників самі знають, коли треба перейти на літній чи зимовий час, тому що вони можуть підключатися до інтернету і самі встановлюють правильний час.

Але не можна забувати вручну перевести стрілки на старих годинниках, будильниках та інших механічних приладах. Щоб не пропустити цей момент, встановіть собі нагадування на телефон.

Нагадаємо, купують годинники замість дронів: у Тернополі знову зливають гроші

Як раніше повідомляв портал Знай.ua зовсім скоро переходимо на літній час: коли і куди крутимо стрілки 2024 року