Українці, які перебувають у складних життєвих обставинах, можуть оформити житлову субсидію. Але існує низка обставин, за яких людина може бути позбавлена ​​права на цю допомогу й отримані виплати доведеться повернути.

У яких випадках субсидіантів може очікувати фінансовий удар, пояснює видання "На пенсії".

Субсидія. Фото: скрін youtube
Субсидія. Фото: скрін youtube

Пенсійний фонд приймає рішення щодо призначення житлової субсидії залежно від відомостей, зазначених при поданні документів. Якщо допомогу нададуть, а пізніше моніторинг виявить, що були вказані неправильні дані, субсидія буде скасована. Крім того, відомство може змусити повернути до бюджету виплачені гроші.

У ПФУ наголошують, що відповідальність за достовірність даних несе отримувач субсидії. Якщо розмір допомоги понад 10 неоподатковуваних мінімумів доходів (170 гривень на даний момент), то отримані виплати доведеться повернути.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Крім того, втратити субсидію домогосподарство може, якщо відбулися зміни у складі сім'ї чи рівні доходів, а одержувач допомоги не повідомив про це ПФУ у 30-денний термін.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за місяць не встигнете – попрощаєтеся із субсидією: українців попередили про важливу процедуру.

Також наш портал інформував, 114 грн на харчування та ліки: маленькі пенсії та комуналка ставлять українських пенсіонерів на межу голоду.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комуналку, пальне та продукти харчування: як подорожчало життя українців за два роки повномасштабного вторгнення.