Кабінет міністрів України ухвалив рішення запровадити виплати для дітей загиблих українських захисників на своєму засіданні у вівторок, 12 березня. Це важлива подія у підтримці сімей, які втратили своїх близьких під час захисту країни.

Представник Кабміну у парламенті, Тарас Мельничук, поділився цією новиною у Telegram.

Соціальні виплати на дитину
Соціальні виплати на дитину

Відповідно до рішення, було встановлено адресну допомогу дітям, чиї батьки загинули або зникли безвісти під час участі в обороні України, за умови, що вони не перебували у добровольчих формуваннях.

Для дітей віком від 1 до 15 років передбачені різні виплати, що залежать від кількості дітей у сім'ї:

Популярні новини зараз
"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

"Не менше 7 800 грн – на одну дитину, не менше 6 100 грн – кожній дитині, якщо в сім'ї двоє та більше дітей."

дитина
дитина

Також сім'ї загиблих захисників отримають одноразову грошову допомогу. Це вирішено для забезпечення підтримки та захисту прав дітей, які втратили батьків через їхню службу на фронті.

Проте варто зазначити, що виплати не будуть доступні громадянам Росії та Білорусі, а також особам, які мешкають на територіях цих країн.

Також з них виключено осіб, засуджених за державну зраду та співпрацю з державою-агресором.

Крім того, Знай.ua повідомляв, стосується всіх, хто хоче отримувати субсидію: у ПФУ зробили важливу заяву

Раніше ми писали, дізнайтеся, чи не залишилися без допомоги: що потрібно зробити

Також наш портал інформував, 114 грн на харчування та ліки: маленькі пенсії та комуналка ставлять українських пенсіонерів на грань голоду