Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з особливою увагою ставляться до своїх платіжок за комуналкою, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що для частини споживачів в Україні вже найближчим часом зміняться тарифи на світ.

Нові тарифи на електроенергію почнуть діяти з 1 квітня – і це не жарт.

Про це стало відомо завдяки повідомленню компанії-постачальника Yasno на своєму офіційному порталі.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Повідомляється, що оновлені тарифи на електроенергію діятимуть не для всіх клієнтів, яким компанія постачає електроенергію, а лише для непобутових споживачів.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям
Показати ще

Нові тарифи набудуть чинності з 1 квітня. В інформації також наголошують, що тарифи для непобутових споживачів переглядаються щомісяця. Їх перераховують згідно з методикою НКРЕКП.

Тарифи на світло / фото: Freepik
Тарифи на світло / фото: Freepik

Зокрема, при розрахунку тарифу враховуються такі складові:

- ціна покупки електроенергії на ринку;
- тариф на послуги оператора системи розподілу;
- тариф на послуги оператора системи передачі;
- тариф на послуги постачальника універсальної послуги.

При цьому побутові споживачі можуть поки що не турбуватися: для них у квітні нічого не зміниться. Вони, як і раніше, зможуть оплачувати електроенергію за єдиним тарифом 2,64 грн/кВт-год.

У Міненерго твердо пообіцяли не підвищувати тарифи на комуналку до кінця опалювального сезону. А опалювальний сезон офіційно триває до 1 травня.

Таким чином, уже з травня ситуація може змінитись і для них. Втім, у Міненерго запевнили, що поки що взагалі не розглядають питання про підвищення тарифів.

Нагадаємо, за місяць не встигнете – попрощаєтеся із субсидією: українців попередили про важливу процедуру.

Раніше повідомлялося, експерт розсекретив нові тарифи на газ в Україні: на скільки "потяжчають" платіжки.

Також, стосується всіх українців: експерт повідомив, коли подорожчає комуналка.