На цвинтарі біля Пуща-Водиця, що належить до Оболонського району української столиці, "мертвим душам" за прибирання могли заплатити понад 1,5 млн грн. А ось виконувачу обов'язків наглядача цвинтаря вже повідомили про підозру - йому загрожує до 5 років в'язниці.

Київська міська прокуратура повідомила про підозру виконавця обов'язків наглядача Пуща-Водицького цвинтаря Спеціалізованого комбінату підприємств комунально-побутового обслуговування. Його підозрюють у службовій недбалості.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Київської міської прокуратури.

Кладовище у Пущі-Водиці, скріншот: YouTube
Кладовище у Пущі-Водиці, скріншот: YouTube

Згідно з матеріалами слідства, виконувач обов'язків наглядача цвинтаря в Пущі-Водиці протягом 2020-2023 років не контролював роботу прибиральників цвинтаря, які насправді не виконували своєї роботи.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів
Показати ще

"Водночас працівникам, які не виконували посадових обов'язків із міського бюджету, безпідставно нараховували заробітну плату. Фактично «мертві душі» отримали зі столичного бюджету понад 1,5 млн грн, що призвело до завдання Київській міській раді майнової шкоди на цю суму" , – повідомили у Київській міській прокуратурі.

Кладовище у Пущі-Водиці, скріншот: YouTube
Кладовище у Пущі-Водиці, скріншот: YouTube

Поки що відомо, що триває досудове розслідування. Доглядачеві загрожує до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, чи застосує Путін ядерну зброю: розвідка США оцінила шанси.

Раніше повідомлялося, в YASNO оголосили про нові тарифи на електроенергію: коли набудуть чинності.

Також, пенсіонерам простягнуть руку допомоги: грошей не дадуть, але забезпечать продуктами.