Комунальні послуги обходитимуться українцям дорожче. Ще один водоканал оголосив про намір переглянути тарифи на воду та водовідведення.

На цей раз підвищення тарифів для населення запланували у місті Хмільник, що на Вінниччині. Про це йдеться на сайті міської ради.

Вода з-під крану. Фото: скрін youtube
Вода з-під крану. Фото: скрін youtube

Перерахувати тарифи вирішили відповідно до збільшення складових витрат на надання послуг з водопостачання та водовідведення.

"Впродовж 2023 року відбулось суттєве зростання основних складових витрат у тарифах на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, зокрема: мінімальної заробітної плати, вартості електричної енергії, паливно-мастильних матеріалів та інших матеріальних ресурсів, в зв’язку з чим виникла невідповідність діючих тарифів фактичним витратам", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Лічильники води. Фото: скрін youtube
Лічильники води. Фото: скрін youtube

Так, тариф на воду планують підняти з 35,94 до 53,95 гривні за кубометр, тобто одразу на 50%. Відчутно подорожчає і водовідведення – з 21,36 до 32,51 гривні за кубометр.

Варто нагадати, що у багатьох великих містах також планують перерахувати тарифи на воду та каналізацію. Нові розцінки можуть набути чинності вже з 1 квітня.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, без субсидії вам не вижити: масштабне підвищення тарифів може відбутися вже у квітні.

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, ми писали, українці можуть не платити за деякі комунальні послуги: за якої умови.