Створення фінансової "подушки безпеки" є важливим кроком для забезпечення стабільності та готовності до непередбачуваних ситуацій.

Економіст Павло Шеремета розповів, скільки українцям варто відкладати від свого доходу для формування таких заощаджень. Насамперед експерт зазначає, що ніколи не пізно почати економити гроші. Ключове питання полягає лише в тому, яку частину свого прибутку слід відкладати.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Павло Шеремета рекомендує відкладати від 15 до 30% свого доходу, виробляючи при цьому внутрішню дисципліну щодо недоторканності цих заощаджень. Якщо ваші доходи дозволяють більше відкладати, слід робити це. Однак, якщо життєві обставини вимагають великих витрат, ставтеся до цього з розумінням.

Шеремета також наголошує на необхідності обережного ставлення до кредитування в банках, оскільки кредит насправді є негативними заощадженнями, адже ви винні банку.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

"Я ціную людей, які живуть за принципом не брати кредити взагалі", - заявляє він.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

За словами експерта, нормальний рівень заощаджень у світі становить 25-30%. В Україні цей показник перебуває на рівні 13%, тоді як у Китаї він сягає 45%.

Нагадаємо, платити можна на чверть менше: як отримати знижку на комунальні послуги

Як повідомляв "Знай.ua", де обіцяні відсотки: чиновники виправдовуються за мізерну індексацію

Знай.uа писав, кому скасують пенсії вже навесні 2024 року: у ПФУ назвали 5 категорій українців