Часом у спробах заощадити українці довіряють питання заміни чи встановлення газових приладів не зовсім компетентним особам. Як результат – погані наслідки. Про це говориться на facebook-сторінці національного оператора "Газмережі".

Газовики попереджають, що лише за минулу зиму було зафіксовано 119 випадків отруєння чадним газом. Ще 16 виявилися летальними, а все через порушення елементарних правил користування газовими приладами.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Фахівці закликають не довіряти встановлення чи заміну приладів особам, які не мають відповідного досвіду. Такий крок, можливо, і дозволить заощадити трохи грошей, але в перспективі загрожує серйозними наслідками.

Газові прилади. Фото: скрін youtube
Газові прилади. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Побутових споживачів закликають дотримуватися кількох правил:

  • регулярно стежити за станом димових та вентиляційних каналів у своєму будинку;
  • не допускати самовільного втручання у роботу газового обладнання;
  • не залучати до монтажу псевдо-фахівців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що платіжки за газ неприємно "витягуватимуть" ще більше: важливе уточнення, на яке звернули увагу газовики.

Також наш портал інформував, технічне обслуговування не провели, а платити все одно доведеться? Газовики прояснили важливі питання.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, комусь доведеться заплатити більше, а деякі викладуть на 20% менше: українцям влаштували тарифну "лотерею".