Тарифи на газ для населення фіксовані і найближчим часом не змінюватимуться. Однак, деякі споживачі можуть отримати платіжки зі збільшеними сумами. Кому готувати заначку, йдеться у матеріалі OBOZ.UA.

У деяких випадках українцям можуть нараховувати до сплати за газ суми, які можуть бути більшими за фактично спожиті обсяги палива.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Насамперед така неприємність може статися, якщо побутовий споживач нехтуватиме обов'язком регулярно і своєчасно передаватиме показники газового лічильника. Робити це потрібно до 5-го числа кожного місяця.

Якщо покази не передаються, то постачальник послуг має право нарахувати середньомісячне споживання. У такому разі сума до оплати може бути набагато вищою. Наприклад, якщо людина не живе в будинку і не споживає газ і не передає показники, то платіжку все одно надішлють, ще й з неіснуючим боргом.

Популярні новини зараз
Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Крім того, серйозні витрати можуть очікувати на споживачів газу у разі втручання в роботу лічильника. Якщо експертиза підтвердить порушення, домогосподарству нарахують максимальне споживання за формулою. Іноді суми сягають фантастичних сум у розмірі кількох сотень тисяч гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники пішли на компроміс із боржниками: відключення можна уникнути.

Також наш портал інформував, нараховують більше, ніж споживаєте: як вирішити проблему з неіснуючими боргами за світло.

Крім того, ми писали, газ буде по 9,50, а вода злетить на 60%: експерт гостро розкритикувала ідею підвищення тарифів.