Згідно з офіційними даними, у Хмельницькій області проживає 359 303 пенсіонери, кожен із яких отримує виплати, що відрізняються залежно від їх трудового шляху та внеску до системи соціального страхування.

Середній розмір пенсійних виплат на Хмельниччині становить 14 823,13 гривні. Однак, як і в багатьох інших регіонах України, спостерігається значний розрив між високими та низькими виплатами. Так, найменша пенсія в області становить лише 2093 гривні, тоді як деякі колишні судді отримують понад 190 тисяч гривень щомісяця. Про це повідомляє "Суспільне".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що лише 3712 пенсіонерів у Хмельницькому можуть похвалитися виплатами, що перевищують 10 тисяч гривень. Це свідчить про те, що більшість пенсіонерів змушені жити на скромні виплати, які часто не дозволяють забезпечити гідний рівень життя.

Тим не менш, є і регіони в області, де пенсійні виплати вищі за середні показники. Найвищі середні пенсії отримують мешканці Шепетівського району – 4 222,23 гривні та Нетішинського міського товариства – 6 905,50 гривні. Ці цифри свідчать про те, що в минулому мешканці цих регіонів мали вищі заробітні плати та, відповідно, більший страховий стаж.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Пенсіонерка, скрін: Youtube
Пенсіонерка, скрін: Youtube

Водночас у Пенсійному фонді України зазначають, що розмір пенсії безпосередньо залежить від страхового стажу та рівня заробітної плати, з якої сплачувались внески до солідарної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.

12568 осіб у Хмельницькій області отримують мінімальну пенсію у розмірі 2093 гривні, а ще 2730 осіб мають виплати нижче за прожитковий мінімум - 1252,34 гривні.

Нагадаємо, навіть на продукти не вистачить: яку пенсію запрацюють українці із мінімальною зарплатою

Як повідомляв "Знай.uа", кому виплатять одразу дві місячні пенсії

Знай.ua писав, не більше 2760 грн? Як у 2024 році зміняться окремі пенсії