Українцям, які споживають воду за лічильником, слід готуватись до додаткових витрат. Заплатити доведеться щонайменше кілька сотень гривень. Це передбачено чинним законодавством України.

Побутові споживачі повинні регулярно робити перевірку лічильників, зокрема води. Проходити процедуру необхідно пізніше закінчення терміну міжповірочного інтервалу, який зазвичай становить 4 роки.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Витрати, пов'язані з демонтажем, повіркою та встановленням лічильника лягають на плечі споживача. Платити зі своєї кишені доведеться незалежно від того, чи виявиться лічильник робітником під час перевірки чи ні.

Вартість перевірки лічильника води варіюється в залежності від організації, яка її проводить та інших нюансів. Наприклад, перевірка лічильника без демонтажу дешевша і може становити від 300 гривень. З демонтажем заплатити доведеться відчутно більше.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Ігнорувати повірку лічильника вкрай небажано, адже в такому разі передані показники вважатимуться недійсними. Нарахування за воду будуть проводитися на підставі загальнобудинкового лічильника, а у разі його відсутності – згідно з нормами водоспоживання. Тобто платити доведеться більше.

Раніше портал Знай повідомляв, відключення води та каналізації: за які борги можуть позбавити благ цивілізації.

Також наш портал інформував, технічне обслуговування не провели, а платити все одно доведеться? Газовики прояснили важливі питання.

Крім того, ми писали, будуть великі фінансові проблеми: спеціалісти водоканалу попередили споживачів.