З 1 березня грошова допомога для деяких ВПО припиниться, або ж скоротиться. У Міністерстві реінтеграції пояснили, який дохід повинен бути у сім’ї, щоб виплати ВПО продовжили поступати на рахунок.

А для тисяч переселенців виплати взагалі стануть вищими. Ірина Верещук розставила всі крапки над і в інтерв’ю Новинам. Live.

Допомога ВПО, фото: Facebook
Допомога ВПО, фото: Facebook

Ірина Верещук повідомила, що у цьому місяці підтримка переселенців залишиться на цьому ж рівні. Проте вже з березня очікуються значні зміни у виплатах.

За словами чиновниці, громадяни з пенсіями 9444 гривень також можуть отримувати виплати, але для цього є певні обмеження. Продовження фінансової підтримки можливе, але лише у тому випадку, коли родина виховує неповнолітню дитину, або включає людину з інвалідністю.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Виплати ВПО, скріншот: YouTube
Виплати ВПО, скріншот: YouTube

Виплати можуть продовжити, коли сумарний дохід сім'ї буде становити менш як 37 тисяч гривень. Але якщо родина отримує більшу суму в сукупності, то виплати будуть проводитись з обмеженнями.

За словами міністерки, основне завдання – допомогти людям ВПО, які справді цього потребують. Найчастіше – це люди передпенсійного віку, які відчувають складнощі з пошуками роботи. Багато компаній шукають молодих, які б краще виконували роботу.

Зараз випрацьовується питання стосовно підвищення виплат для ВПО, адже 2000 гривень це досить мало.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

"Ми зараз запроваджуємо категорію постраждалих від збройної агресії і розуміємо, що ця сума має бути більшою. І людина обиратиме: чи хоче вона залишатися на виплатах ВПО, чи хоче перейти в іншу категорію осіб як постраждалі від збройної агресії. Там будуть на порядок більші суми" – інформувала Верещук.

Поки це рішення на стадії обговорення.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть звільнитися від сплати комунальних послуг: юристка підказала лазівку

Раніше наш портал інформував, українцям готують щедрі виплати: за що влада обіцяє по 8 та 12 тисяч гривень

Також портал Знай повідомляв, додадуть аж 400 гривень: від нового збільшення виплат захочеться плакати