Українці можуть не платити за деякі комунальні послуги на цілком законних підставах. Хто може ігнорувати платіжки, пояснила юристка із Кропивницького Дарія Макарова у коментарі виданню gre4ka.info.

Коли власник не проживає у квартирі чи приватному будинку та не передав його в оренду, то деякі комунальні послуги можна не оплачувати. Для цього слід звернутися до постачальників послуг із відповідною заявою.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

"Щоб не сплачувати за послуги, необхідно звернутись до надавача послуг з письмовою заявою та документами, які підтверджують факт відсутності людини за місцем проживання", - пояснила юристка.

Важливо відзначити, що побутовий споживач має право не платити за комунальні послуги, якщо не проживає вдома понад 30 днів та за умови відсутності лічильників (крім теплопостачання). Факт не проживання за місцем реєстрації слід підтвердити, наприклад, довідкою ВПО, з місця роботи чи лікування, документом, що підтверджує службу в ЗСУ.

Популярні новини зараз
Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Юрист додала, що ця норма не поширюється на споживачів, у яких вдома встановлені лічильники. У разі обсяг спожитих послуг визначається відповідно до показників.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, до літа доведеться не лише худнути, а й економити: у Раді обговорюють зміни тарифів на комуналку.

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, ми писали, комуналка витягне останні копійки: серйозний стрибок цін на газ і світло може статися вже навесні.