Українці, які залишилися без роботи, мають право на отримання державної компенсації у вигляді допомоги по безробіттю. У 2024 збільшився максимальний розмір зазначених виплат.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонського обласного центру зайнятості.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Розмір виплат був змінений у зв'язку зі зростанням мінімальної заробітної плати. Зокрема, з січня 2024 року вона зросла зі 6 700 гривень до 7100 гривень.

Зазначається, що грошова допомога безробітним не може перевищувати мінімальну заробітну плату, встановлену чинним законодавством на 1 січня кожного року.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

А ось мінімальний розмір допомоги по безробіттю ніяк не змінився і на 1 січня 2024 року складає 1500 грн.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Під час дії воєнного стану практично всім українцям, які залишились без роботи, виплати призначаються на 90 днів.

Збільшити виплати до 7100 грн можна вступивши до "Армії відновлення", в рамках якої, українці відновлюють регіони, що постраждали внаслідок бойових дій.

Нагадаємо, що зареєструватися для отримання статусу безробітного можна особисто відвідавши центр зайнятості чи через Дію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українцям оформлюють грошову підтримку: як отримати 10 800 гривень і куди звернутися.

Також наш портал інформував до 2500 грн на людину: українцям збільшили грошову допомогу, кому потрібно стати в чергу.

Крім того, ми писали додаткову допомогу на дітей: батькам виплатять до 2000 гривень, хто може сподіватися.