Вранці 15 лютого Львів виявився нападом, коли росія випустила крилаті ракети по території Львівщини. Інцидент залишив серйозні наслідки, торкаючись як інфраструктури, так і житлових будинків навколо.

Андрій Садовий, міський голова Львова, доповів про пошкодження, що торкнулися 18 житлових будинків, дві школи та один дитячий садок.

Вибиті вікна. Фото скріншот з Youtube
Вибиті вікна. Фото скріншот з Youtube

Внаслідок повітряного удару було пошкоджено не лише житлові будівлі, а й освітні, що викликало жах та паніку в суспільстві.

Грунтуючись на попередніх оцінках, влада зафіксувала пошкодження понад 400 вікон, а також пошкодження дверей та сходових кліток.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Постраждалий будинок на Воскресенці, фото надано мешканцями
Постраждалий будинок на Воскресенці, фото надано мешканцями

У відповідь міська адміністрація розглядає питання про компенсацію для постраждалих громадян. За словами Садового, місто готове виплатити 12 тисяч гривень за кожне вибите вікно та 8 тисяч гривень за пошкоджені вхідні двері.

Глава Львова також звернувся до благодійних організацій із закликом надати підтримку у ситуації, яку місто самостійно не зможе повністю компенсувати.

Завдяки мобілізації сил та ресурсів місцевих жителів сподіваються подолати складнощі, спричинені ракетним ударом.

Львів, незважаючи на завдані збитки та потрясіння, починає відновлюватися, поєднуючи зусилля городян та закликаючи до підтримки з усіх боків.

Нагадаємо, до 800 гривень на місяць: як компенсують витрати за проїзд у транспорті

Раніше ми писали про те, що у українців допоможуть виправити матеріальне становище: кому виплатять від 2 до 30 тисяч гривень.

Крім того, Знай.ua повідомляв, вимагайте перерахунок: як українцям досягти справедливості з батареями