Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація щодо так званої "третьої платіжки" та технічного обслуговування газових мереж. Чимало українців досі не розуміють, для чого впроваджують такі послуги та платежі.

У консультаційному центрі "ГазПравда" вже розповідали про це нововведення. Тому, якщо ви ще не в курсі, що таке ТО газових мереж – можна подивитися одне з відео центру на цю тему, де фахівці розповідають про нюанси технічного обслуговування як у багатоквартирних, так і приватних будинках.

Про це стало відомо завдяки повідомленню консультаційного центру "ГазПравда" на офіційному порталі, а також відео у мережі Facebook.

Чимало українців цікавить питання, чи можна відмовитися від ТО і не платити за нього?

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Для ФОП вступили у дію нові правила За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Ні! Чинне законодавство містить норми про припинення газопостачання домогосподарству, із встановленням заглушки у разі незабезпечення технічного обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових газових мереж.

Обслуговування газових труб, скріншот: YouTube
Обслуговування газових труб, скріншот: YouTube

Однак, як діятиме дана норма на практиці для власників квартир, які здійснять індивідуальний чи колективний платіж за ТО мереж спільної власності у багатоповерхівці, однак не поспішатимуть укладати договір та обслуговування внутрішньоквартирної системи газопостачання – поки що точно не відомо.

Можливо, слід очікувати на додаткові роз'яснення від операторів ГРС, або на певне вдосконалення нормативно-правової бази з цього питання. Однак мають попередити власників квартир, що існує законна ймовірність відключення їхніх приміщень від газопостачання у разі неукладення такого договору.

Обслуговування газових труб, скріншот: YouTube
Обслуговування газових труб, скріншот: YouTube

Тому що від належного утримання газового внутрішньоквартирного обладнання кожного без винятку мешканця багатоповерхівки залежить безпека всіх мешканців будинку загалом.

Не нехтуйте правилами безпеки та довіряйте своє майно лише фахівцям, які мають право здійснювати роботи з підвищеним рівнем небезпеки, зокрема ТО газових мереж та обладнання.

Нагадаємо, українцям відмовляють у відновленні пенсійних виплат: популярна помилка у "ідентифікації".

Раніше повідомлялося, "Схема зі збору грошей": українці повстають проти "Нафтогазу" через неврахування показів лічильника.

Також, "Де ціни з третьої платіжки?": у "Нафтогазі" озвучили важливу інформацію.