Поговоримо про те, чому кожен місяць ми отримуємо рахунок за газові послуги, і що конкретно включає третя газова платіжка. Виявляється, це не просто формальність, а спосіб забезпечити нам комфорт та безпеку у використанні газу.

Так от, коли ми переказуємо гроші за газ, вони йдуть на низку важливих речей, які забезпечують безперебійне та безпечне газопостачання, повідомляє джерело.

Газова плита, скріншот
Газова плита, скріншот

До них відносяться:

  1. Заміна та ремонт газопроводів.
  2. Модернізація регулювальних пунктів.
  3. Аварійно-диспетчерська служба 104.
  4. Ремонт станцій катодного захисту.
  5. Технічний огляд та обстеження газопроводів.

Тепер з приводу третьої платіжки. Вона стосується насамперед тих, хто мешкає у багатоквартирних будинках. Але не переживайте, більшість із нас навіть не помітять цей рахунок, тому що він уже включений до загального платежу за розподіл.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Юрій Корольчук, експерт у галузі енергетики, каже, що це загальне правило для більшості керуючих компаній. Вони вже включили цей платіж у загальний рахунок, тому нам не потрібно турбуватися про додаткові витрати.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Хоча розмір цієї платіжки може коливатися залежно від різних факторів, як стан мереж, тип будинку та інші параметри, швидше за все, вона становитиме близько 100 гривень на рік або 8-10 гривень щомісяця.

Це невеликі витрати для того, щоб наше газопостачання було не лише комфортним, а й безпечним.