Українці нагромадили рекордні суми боргів за комунальні послуги, зокрема опалення. Комунальні підприємства мають намір серйозно боротися із боржниками, зокрема "запрошуючи" їх до суду. Про це свідчить інформація на сайті "Облтеплокомуненерго".

Комунальникам "розв'язали руки" у питанні боротьби з боржниками. Після скасування мораторію підприємства можуть нараховувати штрафи, пеню, відключати послуги, а також вимагати виплати заборгованості через суд.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Так, багато споживачів накопичили борги за опалення. Громадян закликають погасити заборгованості або звернутися до постачальника послуг, щоб укласти договір реструктуризації та виплатити суму частинами.

При цьому комунальники рекомендують не ігнорувати попередження, адже у разі передачі справи до суду, на споживача покладуть додаткові витрати.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Рахунки за опалення. Фото: скрін youtube
Рахунки за опалення. Фото: скрін youtube

"Нагадуємо, що несплата за користування житлово-комунальними послугами має наслідки. Зокрема, стягнення заборгованості в судовому порядку, але в цьому випадку боржнику додатково доведеться сплачувати судовий збір і штрафні санкції – інфляційні втрати, пеня, тощо", - попередили українців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заберуть частину пенсії і не тільки: неоплачені платіжки можуть спричинити велику біду.

Також наш портал інформував, комуналку сплатить держава: хто з українців може не переживати за платіжки.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, у постачальника буде всього місяць: українцям обіцяють знизити платіжки за комунальні.