З 1 березня 2024 року виплати від держави продовжать отримувати лише переселенці, які належать до найбільш вразливих категорій. Їм не потрібно додатково звертатися із заявою, адже допомогу продовжать автоматично.

Про це пише pmg.ua.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Зазначається, що на ще на пів року автоматично продовжили виплати пенсіонерам, в яких станом на 1 січня 2024 року пенсія не перевищує 9 тис. 444 гривні, людям з інвалідністю I чи II групи, дітям з інвалідністю, тяжкохворим дітям, дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, батькам-вихователям і прийомним батькам.

Також виплати можуть продовжити певним категоріям переселенців, однак для цього їм потрібно буде звернутися особисто із заявою.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

За фінансовою допомогою від держави мають право звернутися:

  • вагітні жінки після 30 тижня вагітності,
  • неповнолітня дитина, яка прибула в нову громаду без супроводу законного представника,
  • людина, яка втратила працездатність, але не має права на пенсійну виплату та /або отримує державну соціальну допомогу (за умови, що середньомісячний сукупний дохід на одну особу в такій сім’ї не перевищує 9444 грн).

Кошти також можуть отримати батьки, які доглядають за дітьми та через це не мають змоги працювати.

Однак, виплати скасують, якщо на одного члена родини припадає більше 9444 гривень із загального бюджету родини.

Нагадаємо, до 800 гривень на місяць: як компенсують витрати за проїзд у транспорті

Раніше ми писали про те, що у українців допоможуть виправити матеріальне становище: кому виплатять від 2 до 30 тисяч гривень.

Крім того, Знай.ua повідомляв, вимагайте перерахунок: як українцям досягти справедливості з батареями