Вже найближчим часом українцям можуть у два етапи підвищити тарифи на газ, а також перерахувати ціни на електроенергію – до 3 гривень за кіловат. Про це заявив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин у коментарі TV7plus.

За словами експерта, ринкові ціни на електроенергію в рази вищі від тих, за якими сплачують побутові споживачі. Він прогнозує, що наступне підвищення тарифу на світ для населення не буде астрономічно високим – до 3 гривень за кВт/год.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Водночас ситуація з цінами на газ може змінитися більш відчутно для гаманців українців. На думку Олега Пендзина, підвищення будуть проводити у два етапи й перший може відбутися вже навесні.

"Напевно, ціна на газ підвищуватиметься у два етапи, тому що за раз точно ніхто не підніме. Перший етап буде гривень до 10, напевно, у квітні. Другий етап - 14-15 гривень за куб", - заявив експерт.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Водночас фахівець наголосив, що названі цифри – лише попередні оцінки. Перед підвищенням тарифів для населення уряд детально розбиратиме, як нові ціни вплинуть на українців та бюджет. Отже, реальний розмір підвищення може відрізнятись у той чи інший бік.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за теплі батареї віддамо останні гроші: суми в платіжках за опалення зросли на 30%.

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, ми писали, "Київтеплоенерго" попередило споживачів: що потрібно встигнути до кінця лютого.