Технічне обслуговування газового обладнання – важлива складова правильної роботи приладу, яку потрібно проводити регулярно. Саме плату за цю послугу називають "третьою платіжкою". Однак чи надходитиме така квитанція щомісяця?

На це питання відповіли в Дніпропетровській філії "Газмережі" у своєму Фейсбуці. Окрім цього в компанії пояснили ще два важливих питання.

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

Чи можна проводити ТО без підписання договору?

У грудні 2023 року НКРЕП підписала постанову, згідно з якою всі балансоутримувачі та співвласники багатоквартирних будинків, які не мали договорів, мають подати заявку на приєднання до Колективного договору. Ті ж співвласники, що не подали заявку автоматично вважаються приєднаними до Типового договору з оператором ГРМ.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Чи будуть споживачі більше платити і з якою періодичністю варто платити за ТО?

Платити за технічне обслуговування приладів варто тільки у тому місяці та році коли воно буде безпосередньо проводитись. Зазвичай ТО проводиться за графіком, який визначений заздалегідь. Періодичність робіть напряму залежить від строку експлуатації газової мережі.

Газова служба. Фото: скрін youtube
Газова служба. Фото: скрін youtube

У внутрішньобудинкових мережах, строк експлуатації яких 25 років, ТО проводиться не рідше ніж раз на 5 років. Якщо строк експлуатації більше 25 років, то обслуговуватись такі мережі повинні раз на три роки.

Тобто, українці платитимуть за ТО раз на кілька років.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, холодна погода – не привід переплачувати: як можна хитро заощадити на тарифах за електроенергію

Раніше наш портал інформував, "Для кожного індивідуально": у "Нафтогазі" підказали, що робити з проблемними платіжками

Також наш портал повідомляв, оплатили вчасно, а борг з'являється нізвідки: українцям вказали на нюанс, про який часто забувають